Vegetarische bruine bonensoep

IMG_20170126_135939_506

Vegetarische bruine bonensoep

  • 2 potten bruine bonen (720 gram)
  • 500 gram soepgroente
  • 2 grote aardappels
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper

Breng het water aan de kook met 2 bouillonblokjes. Pureer in de tussentijd de inhoud van 1 blik bruine bonen fijn met de staafmixer. Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Fruit de knoflook. Als het water kookt, voeg dan de soepgroente, de aardappelen en de knoflook toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Voeg nu de bruine bonen en de gepureerde bruine toe samen met de paprikapoeder en de cayennepeper. Laat alles nog even 5 minuten pruttelen en proef even of er nog wat peper en/of zout bij moet.

Add Comment

%d bloggers liken dit: