Satésaus (of pindasaus)

20161006_162947-1

Hierbij een recept voor zelfgemaakte glutenvrije satésaus of pindasaus voor 2 personen. Deze is zo klaar en veel lekkerder dan gekochte satésaus.

  • Scheutje wokolie
  • 3 eetlepels pindakaas (bij voorkeur zonder suiker)
  • Ketjap (Als je geen gluten eet, zorg dat voor een glutenvrije ketjap. Zelf gebruik ik die van Inproba)
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djintan
  • 2 theelepels djahe
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 of 2 theelepels sambal (dat ligt eraan hoe pittig je hem wilt)
  • Warm water

Verhit een scheutje wokolie in de pan en zet de pan dan op laag vuur. Schep de pindakaas in de pan en blijf roeren tot de pindakaas smelt. Voeg nu een scheut ketjap toe tot de pindakaas een donkere kleur krijgt. Voeg nu warm water toe (het geeft niet als het wat te dun wordt, dat verdampt wel weer) en roer door elkaar. Nu kunnen de kruiden en de sambal er door heen. Nog even roeren en dan is de satésaus klaar. Vind je hem toch nog te waterig, laat hem dan even staan en als je hem te dik vindt, voeg je uiteraard nog wat water toe.

Als je het lekker vindt, kun je er ook een fijngesneden uitje of een teentje knoflook bij door doen.

Add Comment

%d bloggers liken dit: