Pompoensoep

IMG_20170206_164441_737

Pompoensoep voor 4 personen

  • 450 g pompoen (vers of uit de diepvries)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 750 ml bouillon
  • 175 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerrie
Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij dan het het vruchtvlees in blokjes (of gebruik de diepvriesblokjes). Schil en rasp de gember.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de blokjes pompoen, de gember en de kerriekruiden toe en bak heel even (niet laten kleuren). Als laatste doe je de bouillon en de kokosmelk in de pan en laat alles nog even 15 tot 20 minuten pruttelen. Mix de soep fijn en voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is.

 

Add Comment

%d bloggers liken dit: