Pasta met spinazie, tomaat, pesto en spekjes

Pasta met spinazie, tomaat, pesto en spekjes (4 pers)

Ingrediënten

  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 450 gram (diepvries)spinazie (geen á la crème)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 125 gram spekjes
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels pesto (de biologische van de AH is koemelkvrij)
  • 3 eetlepels kokosmelk of alpro cuisine rijst

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de verpakking. Rooster de pijnboompitjes op een laag vuur in een koekenpan.
Snij de sperziebonen en kook deze even 10 minuten.
Snij de prei in halve ringen en maak deze schoon. Snij de ui in stukjes en halveer de cherrytomaten.
Bak de spekjes uit in de pan.
Maak wat olie warm in een pan en fruit de ui en de prei. Daarna kunnen de sperziebonen en de gehalveerde cherrytomaten erin en bak deze een paar minuten mee. Doe dan de spinazie erdoor en roer dit goed door. Nu kunnen de spekjes, de pesto en de kokosmelk erin. Laat dit nog 5 minuten pruttelen. Roer de pasta erdoor en strooi de pijnboompitten erover.

Tip: Deze is de volgende dag ook lekker als koude pastasalade!

Add Comment

%d bloggers liken dit: