Notenrotsje

chocolate-nuts-1182188

Hier een recept voor walnotenrotsjes met gedroogde cranberry’s. Maar varieer er rustig op los.

Verwarm water in een pan en breng het aan de kook. Hak 100 gram pure chocolade (70%) in kleine blokjes. Zet in de pan met kokend water een warmtebestendige kom en smelt de chocola au bain marie. Hak ondertussen 50 gram walnoten grof. Als de chocola gesmolten is, haal je de kom uit de pan en voeg je de walnoten en 50 gram gedroogde cranberry’s toe. Roer het geheel goed door elkaar. Bedek een bakplaat of dienblad met bakpapier en verdeel het mengsel met behulp van een lepel kleine hoopjes (ongeveer 15 rotsjes). Laat de rotsjes vervolgens afkoelen. Neem 1 als tussendoortje.

Als je glutenvrij en/of koemelkvrij moet eten, is het goed te letten op welke chocolade je gebruikt.

Bron: www.PuurGezond.nl

Add Comment

%d bloggers liken dit: