Kip- of garnalencurry

indian-food-by-sat-bhatti-prt-1329482

Kip- of garnalencurry (voor 2 personen)

  • 3 eetlepels (kokos)olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 200 gekookte garnalen of kipfilet
  • 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
  • sap van 1 limoen

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, gember en rode peper zachtjes glazig. Bak het kerriepoeder en kurkuma 1 minuut zachtjes mee. Schep de garnalen en de bosuitjes erdoor en roerbak 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Roer de kokosmelk erdoor met limoensap en laat het gerecht nog 2-3 minuten heel zachtjes sudderen.

Serveer met zilverliesrijst, volkoren pasta of courgetti (spaghetti gemaakt van courgette)

Als je alle ingrediënten verdubbelt, heb je meteen een portie voor in de diepvries

Add Comment

%d bloggers liken dit: