Granola

granola-683916

Recept: Granola

Neem als basis 150 g havermoutvlokken. Meng dit met 150 g gehakte noten (hazelnoten, amandelen, walnoten), 25 g sesamzaad, 25 g lijnzaad en 50 g zonnebloempitten. 2 el (kokos)olie en 4 el honing of agavesiroop. Schep dit mengsel samen met 1 el kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven, schep halverwege even om. Wel goed in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt. Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen. Meng er dan 200 g gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, stukjes abrikozen, dadels, stukjes vijg) door en eventueel een handje kokosvlokken. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en dit is ongeveer 1 maand houdbaar.

Eigenlijk kun je zelf kijken wat je lekker vindt of wat je in huis hebt. Het kan ook zonder zaden, pitten en/of gedroogd fruit. Je kunt er ook voor het eten nog vers fruit aan toevoegen. In plaats van kaneel kun je ook speculaaskruiden gebruiken of cacaopoeder (zonder suiker) of een combinatie. 

In principe is havermout glutenvrij, maar er ontstaat vaak kruisbesmetting. Als je daar gevoelig voor bent, zorg dan voor havermout met een glutenvrij logo.

Add Comment

%d bloggers liken dit: