Gevulde courgette

Gevulde courgette

Gevulde courgette (voor 2 personen)

1 grote courgette of 2 kleine

200 gram gehakt

1 paprika

1 ui

1 klein blikje mais

Optioneel geraspte (geiten)kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette(s) in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Deze leg je met de schil op een ovenplaat.

Dan maken we nu de vulling. Snij de paprika en de ui in kleine stukjes. Bak het gehakt rul met wat peper en zout en doe daarna de ui en paprika erbij in de pan. Bak deze even aan en maak op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder. Tenslotte gaat het blikje mais (zonder het vocht) erdoorheen. Doe de vulling in de courgette en strooi eventueel wat geraspte (geiten)kaas erover. Een kleine courgette kan ongeveer 10-15 minuten in de oven en een grote 20-25 minuten. Om te kijken of de courgette gaar is, druk je even aan de bovenkant in de courgette. Als deze nog heel hard is, moet het er nog even in. Eet smakelijk!

 

 

Add Comment

%d bloggers liken dit: