Mijn verhaal

Mijn naam is Yvonne Wittendorp en ik woon samen met mijn vriend en 4 kinderen in het prachtige Borger in Drenthe.

Vijf jaar geleden heb ik de diagnose coeliakie (glutenintolerantie) gekregen. Na een jaar van veel buikklachten, onverklaarbare bloedarmoede en erg moe, toch eens naar de huisarts geweest. Deze heeft mij onder meer onderzocht op antistoffen van gluten in het bloed. Dat was bij mij negatief (ik heb dus geen anti-stoffen in het bloed). Aangezien het niet duidelijk werd waar de klachten vandaan kwamen, ben ik naar een natuurgeneeskundige geweest en zij constateerde een intolerantie voor gluten. Op haar aanraden heb ik een tijd glutenvrij gegeten. Na 6 weken kon ik echt verschil voelen. Voor mij werd nu ook duidelijk dat ik inderdaad reageer op gluten. Nogmaals terug naar de huisarts en doorverwezen naar een MDL(MaagDarmLever)-arts. De enige manier om uitsluitsel te krijgen, is een biopt te nemen van de dunne darm. Hiervoor moest ik alleen wel weer 6 weken gluten eten, omdat anders het beeld niet klopt. Een paar dagen na de biopt kwam de uitslag, ik heb coeliakie!

Na de diagnose ben ik door verwezen naar een diëtist die mij uitlegde wat er gebeurt in mijn lichaam als ik gluten eet, op welk logo ik moet letten als ik producten koop en welke granen gluten bevatten. Verder moest je het zelf eigenlijk uitzoeken. Eerlijk gezegd vond ik het de eerste 3 maanden behoorlijk heftig. Elk etiket lezen, het gevoel “is er wel wat te eten wat ik mag”, niet zomaar meer spontaan ergens aanschuiven en eigenlijk gewoon het gevoel dat je de hele dag alleen maar met het eten bezig bent. Terwijl je lichaam ook gewoon nog aan het herstellen is van de schade die is opgelopen door het eten van gluten. Ik was blij met de diagnose (eindelijk een oplossing voor de klachten), maar vond het ook een enorme omschakeling.

De afgelopen 2 jaar eet ik naast glutenvrij ook koemelkvrij, omdat ik er via een eliminatiedieet achter ben gekomen dat ik dat slecht verdraag.

Volop Energie!

Door mijn klachten en zoektochten heb ik enorm veel interesse gekregen in voeding en wat het met je kan doen. In 2014 heb ik besloten dat ik ook graag andere mensen wil helpen en ben ik gestart met de opleiding Gewichtsconsulent en HBO Medische Basiskennis. Deze zijn in 2015 afgerond en toen heb ik de praktijk Volop Energie opgericht! In eerste instantie vooral gericht op afvallen op basis van gezonde voeding, maar gaandeweg merkte ik dat ik het het leukste vind om mensen te helpen die te maken hebben met voedselintoleranties. Dit kan zijn dat iemand net de diagnose coeliakie heeft gekregen en begeleiding zoekt voor de eerste 6 weken of iemand eet altijd hetzelfde en zoekt variatie of het doel kan zijn afvallen.

 Kijk vooral eens bij mijn pakketten wat de mogelijkheden zijn. Heb je nog vragen, stuur mij gerust een berichtje.

Liefs Yvonne