Coeliakie en nu?

Je loopt waarschijnlijk al een tijd met klachten, variërend van buikklachten, darmklachten tot (extreme) vermoeidheid en huidklachten of een combinatie ervan. Na allerlei onderzoeken krijg je de diagnose: je hebt coeliakie oftewel glutenintolerantie. Waarschijnlijk ben je blij dat je weet waar je klachten vandaan komen, maar het is ook een aandoening voor de rest van je leven. Meestal moet je dan nog een botscan ondergaan en je gaat naar de diëtist waar je meer uitleg krijgt over de ziekte en tips waar je op moet letten. Maar dan, hoe werkt het in de praktijk, waar moet ik op letten en hoe ga ik ermee om?

Zelf voelde ik me de eerste maanden na de diagnose heel erg zoekende en was ik, voor mijn gevoel, bijna obsessief bezig met eten. Wat mag ik eten, is er wel eten voor mij, hoe doe ik dat als ik ergens anders ben? Dat zijn een aantal vragen die op je pad komen na de diagnose coeliakie. Zelf had ik het fijn gevonden om een coach te hebben waar ik terecht kon met mijn vragen en die mij op weg kon helpen, zonder alles zelf te moeten uitvinden. Hulp bij praktische vragen, maar ook tips en recepten.

Daarom bied ik nu coaching aan voor 6 weken om je op weg te helpen na de diagnose coeliakie. Onderwerpen die we onder andere zullen bespreken zijn:

 • Hoe ga je om met de diagnose?
 • Wat mag je wel en wat mag je niet eten?
 • Wat zijn alternatieven voor bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch?
 • Hoe ga je ermee om als je op bezoek gaat of als je thuis een verjaardag hebt?
 • Hoe zit het precies met ‘sporen van’?
 • Hoe richt ik mijn keuken in?
 • Wat kan je (gemakkelijk) meenemen naar je werk?
 • Aftrekpost bij de belastingdienst
 • Tips en recepten
 • Verder is er elke week uiteraard ruimte om te bespreken hoe het met je gaat en waar je zelf tegenaan loopt

Uiteraard kun je op internet veel informatie, tips en recepten vinden, maar soms is het gewoon fijn dat je persoonlijke begeleiding krijgt. Voordelen van een coachingstraject:

 • Persoonlijke begeleiding, de informatie die wordt gegeven is aangepast op jouw situatie
 • Scheelt tijd, je hoeft niet zelf alles uit te zoeken, te filteren of aan te passen
 • Je krijgt de tips waar jij iets aan hebt, die passen bij jouw leven
 • Het geeft rust dat je bij iemand terecht kunt in een periode dat er veel op je af komt

De eerste afspraak is een intake waarbij we bespreken hoe het met je gaat en uiteraard meteen wat praktische tips voor de eerste week. Daarna hebben we elke week (via skype) een gesprek van ongeveer 30 minuten. Na de gesprekken zal ik een verslag sturen, zodat je de informatie nog een keer  terug kunt lezen.

Wat zijn de kosten?

De coaching duurt 6 weken en kost € 197,-. Je krijgt hiervoor 1 intake van een uur en 5 gesprekken van 30 minuten. Daarna ontvang je nog de verslagen, zodat je deze laten kunt teruglezen. Wil jij ook hulp na de diagnose coeliakie? Meld je dan nu aan voor het coachingtraject: Coeliakie en nu?