Chili con carne

img_20161212_181926

Dit is echt een heerlijk recept dat ik toegestuurd heb gekregen van Petra van Zanten.

Chili con carne (4 personen)

  • 500 gram gehakt
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 2 paprika‚Äôs
  • 200 gram sperziebonen en/of (diepvries)doperwten
  • 800 gram bruine bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 150 ml water

Kruidenmix

  • 2 snufjes chilipoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Zout toevoegen naar smaak

 

Snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes. Bak het gehakt rul. Schep de ui en paprika erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de doperwten toe en bak 3 min. (Als je doperwten uit een potje of blikje gebruikt, kunnen ze gelijk met de bruine bonen toegevoegd worden.) Voeg de kruiden, de tomatenblokjes en het water erdoor en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.

Laat de bonen en de mais uitlekken en meng bij het gehaktmengsel. Breng het geheel weer aan de kook en verwarm nog 2 min. zachtjes.

Heerlijk met natural tortillachips, zilvervliesrijst, zelfgemaakte aardappelpuree en/of dunne schijfjes komkommer in azijn.

Add Comment

%d bloggers liken dit: