Asperges Omelet

csm_th_omelettortilla_c230853958lunch- of hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

200 gram witte asperges
200 gram groene asperges
4 grote eieren
2 eetlepels kokosolie
25 gram geraspte geitenkaas
1 klein glutenvrij stokbroodje
2 tomaten

Bereiden

  • Witte asperges schillen en houtachtige uiteinden afsnijden. Groene asperges wassen en houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges halveren.
  • Witte asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar koken. Laatste 4 minuten groene asperges toevoegen. Afgieten (wat kooknat bewaren) en laten uitlekken.
  • Eieren loskloppen met 3 eetlepels aspergekooknat, weinig zout en peper. In grote koekenpan boter verhitten. Eimengsel in pan gieten en asperges in het eimengsel rangschikken. Bestrooien met kaas.
  • Omelet in 15 minuten zachtjes gaar bakken. Pan eerste 10 minuten afdekken. Intussen stokbrood in plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Omelet in 4 punten snijden. Op elk bord 2 punten omelet leggen, garneren met plakjes tomaat en serveren met stokbrood.

Bron: www.puurgezond.nl

Add Comment

%d bloggers liken dit: