Aardappelpuree

2016-11-14-11-10-37

Aardappelpuree (4 personen)

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 pakje Alpro rijst cuisine
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in niet te grote stukken. Kook deze in water in 20 minuten gaar en giet daarna af. Verwarm in de tussentijd de rijst cuisine (niet laten koken). Ik heb zelf niet het hele pakje gebruikt, ik denk ongeveer een halve tot driekwart. Stamp dan de aardappelen fijn en voeg de rijst cuisine toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Als variatie kun je er ook kleine blokjes (oude) kaas door heen doen of een eetlepel mosterd. Ook lekker zijn verse kruiden als peterselie, bieslook en munt. Met kerriepoeder en een fijngesneden rode peper (zonder de zaadjes) kun je de puree pittig maken.

Add Comment

%d bloggers liken dit: